Baja California Motor Tour

Beginnen bij €3.591,71
Begeleid Reizen 16 Dagen / 15 Nachten

Ontdek de ruwe schoonheid van een van Noord-Amerika’s laatste frontiers, Baja California, Mexico. Dit is echt een unieke begeleide tour die je zal meenemen van het EagleRider hoofdkwartier in Los Angeles doorheen de grens van de VS/Mexico in Tijuana tot aan het topje van het schiereiland op Land’s End, Cabo San Lucas en dan nog eens terug. Berijd de beroemde Mexico Highway 1 langs de de ruwe kustlijn en doorheen wijde woestijnen met gigantische cacti zo ver als het oog kan zien. Mexico 1 is een snelweg met twee rijstroken dat het echt allemaal heeft! Strakke bochten, grote lange stukken en ook vrij weinig verkeer. Eet samen met de locals in cafés aan de kant van de weg met de verse vangsten van de dag. Deze trip mag zeker niet gemist worden voor iedereen die op zoek is naar een serieus avontuur in de winter en in de lente. Medium tot gevorderde rijervaring aangeraden.

Baja California Motor Tour - Tour Routebeschrijving

Welkom in Los Angeles. Aan de start van de deze ongelofelijke trip zal je je mede-berijders ontmoeting voor een kennismakingsgesprek en oriëntatie in het hotel terwijl we ons voorbereiden om doorheen een van de meest fantastische en ongestoorde woestijnwegen te rijden in Noord-Amerika. Je tourgids zal je een grondig overzicht geven van wat je in de komende dagen mag verwachten en zal ook alle last-minute vragen beantwoorden die je eventueel zou hebben. En er zal vast en zeker ook een koud drankje of twee klaar staan.
Na ons welkomstontbijt zullen we onze motors ophalen bij EagleRider. Kort daarna gaan we al de baan op en rijden we naar het zuiden langs de kustlijn van Californië naar de grens in Tijuana, Mexico. Na een uur zullen we Mexico binnenrijden en meteen ook onze bestemming voor vandaag bereiken, de bruisende havenstad Ensenada. Deze avond zullen we genieten van een heerlijk gourmet diner gemaakt de verse lokale vangst. Bekijk de zonsondergang over Ensenada Bay en het zal niet lang duren vooraleer je beseft dat je iets speciaals meemaakt.
We trekken naar het zuiden op Mexico Highway 1 en verlaten de drukke grensstad. We duiken dieper in Baja waar de grote Ciriobomen en gigantische Cardon-cacti beginnen te verschijnen langs de weg. We rijden Vizcaino Desert in, een van de meest fascinerende woestijngebieden op dit contitent en ervaren de ongelofelijke zichten van gesteenteformaties, heuvels en woestijnvegetatie. We arriveren net op tijd in Catavina om de zonsondergang in de woestijn te zijn achter de gigantische gesteenten en cacti. Er wacht ons een lange rit morgen, dus zorg zeker dat je genoeg rust deze avond.
Vandaag trekken we een staatsgrens over van Baja Norte naar Baja Sur. Je zal een verandering in landschap merken terwijl we rijden over vele pieken van meer dan 1,000m hoog, op platte vulkanische kegels en heuvels bedekt met cacti richting het charmerende pueblo San Ignacio, een authentieke woestijnoasis gesitueerd aan de onderkant een wijde arroyo met palmbomen en een natuurlijk meer waar we zullen overnachten.
Deze ochtend staat ons het massieve ‘Volcan Las Tres Virgenes’ te wachten dat de oorpsprong van de recente lavastromen rond ons vertelt. We gaan naar beneden via de Devils Grade, zo’n 12 kilometer van switchbacks die ons meenemen naar de warme wateren van de Zee van Cortez. We rijden langs de kusten van het prachtige Bahia Conception, nog een schilderachtige en fantastische plaats trekpleister van Baja California, met diepblauwe wateren, vulkanische eilanden en geïsoleerde stranden. In de namiddag bereiken we Loreto wat de oudste Spaanse nederzetting is langs de Westkust. De stad heeft een pittoresk centraal plein, veel shopping mogelijkheden en een uitmuntende selectie van restaurants.
Enjoy a day off in one of the most charming towns in Baja, Loreto. Founded in 1697 by Jesuit Missionaries Loreto is the oldest settlement in Baja. Visit the historic Mission of our Lady of Loreto which is the start of the El Camino Real (The Royal Road), a historic corridor which ends in Sonoma, California following the ancient route of Spanish missions. Visit the Loreto Bay Marine park for a day of snorkeling and kayaking. During the months of March and April whale watching is also available.
Vandaag gaan we verder richting de woestijn op Hwy 1 doorheen Ciudad Constitucion waar we zullen stoppen om te lunchen. Onze rit in de namiddag neemt ons mee naar het oosten langs de wijde expansie van de woestijn naar de kust van de Zee van Cortez en Loreto. Loreto was het vertrekpunt van waaruit Junipero Serro z’n noordelijke trektocht in 1769 startte om een serie missies te starten in Alta California.
Onder de schaduw van Cerro del Venado rollen we San Jose del Cabo binnen en ook langs de kust van Bahia San Lucas wat een van de favoriete verstopplekken was voor piraten die wachtten op Spaanse boten met schatten in de 16de en 17de eeuw. Vandaag is onze bestemming de populaire resortstad Cabo San Lucas en we gaan er zeker van genieten. Net voordat we in Cabo arriveren zien we een zicht van ‘Land’s End’, de meest zuiderse top van het Baja schiereiland!
We trekken naar het noorden langs de Zee van Cortez en het Cabo Pulmo National Park binnen. Hier zullen we de Bahia Pulmo vinden – thuis van de oudste van de drie koraalriffen op de westkust van Noord-Amerika, dat wordt geschat zo’n 20,000 jaar oud te zijn. Een prachtige rit langs de zee neemt ons naar het luxueuze Hotel Buena Vista Beach Resort wat we voor de komende twee nachten onze thuis zullen noemen.
Geniet van een vrije dag in wat velen die Buena Vista bezocht hebben ‘het idee van Paradijs’ noemen. Met parelwitte stranden biedt het hotel ook aan assortiment aan watersportactiviteiten aan – vissen en tours van de omliggende steden zijn er ook. Natuurlijk kan je ook gewoon relaxen en genieten van het geluid van de oceaan.
Vandaag rijden we weer! We zullen Hwy 1 nemen langs Ciuadad Constitucion waar we zullen stoppen voor lunch. Onze rit in de namiddag neemt ons mee naar het oosten langs de wijde expansie van de woestijn naar de kust van de Zee van Cortez en Loreto. De stad werd in 1967 door Jezuïeten is daarmee de oudste Spaanse nederzetting op het Baja schiereiland.
We gaan verder naar het noorden op Mexico Highway 1 met Conception Bay aan onze rechterzijde. We zullen stoppen in een van de prachtige baaien waar je een duik in het warme water kan nemen. Lunchen zullen we doen in de kleine stad Mulege, een schattige traditionele Mexicaanse stad gesitueerd aan de mond van een rivier. Terug op de weg zullen we rijden via Santa Rosalia naar San Ignancio waar we even zullen pauzeren voor een ijsje in het stadscentrum. Vanuit San Ignacio gaan we verder naar het dor Vizcaino woestijn naar ons hotel in de stad Guerrero Nego, net ten zuiden van de Baja California Sur staatsgrens. Het gebied rond Guerrero Negro is een deel van het El Vizcaino Biosphere Reserve, wat werd aangeduid als een Werelderfgoed Site door UNESCO in 1993. Met baaien, lagunes, een innemende Sonoran woestijn en het ruige Sierra gebergte. Scammon’s Lagoon is een belangrijke broed- en geboorteplaats van de Californische grijze walvis.
Onze rit gaat verder op Highway 1 doorheen het woestijnachtige landschap van Valle de los Cirios. De woestijn zit vol met gevarieerde planten inclusief de Cirio bomen die er uitzien als Dr. Suess. Na een lunchpauze in Catavina trekken we doorheen bochtige wegen terug naar de Pacifiische kust om eindelijk ook hotel aan het strand in San Quentin te bereiken waar een gezellig kampvuur en koude drankjes op ons staan te wachten.
We verlaten het prachtige strand van San Quintin en trekken richting Ensenada. De havenstad heeft een schilderachtige setting, aangenaam weer, taksvrije winkelmogelijkheden, mogelijkheden om vissen en is bovendien ook nog eens dichtgelegen bij de Verenigde Staten. Ensenada is beroemd voor z’n vistaco’s en Hussong’s Cantina, Baja’s oudste bar. Geniet van je laatste avond aan de andere kant van de grens.
Vandaag zal je trip je terugbrengen naar de Verenigde Staten. We nemen Highway 3 vanuit Ensenada en genieten van een scenische rit doorheen de wijngaarden van Valle de Guadalupe richting de grens bij Tecate. Eens we terug zijn in de VS, zullen we nog een paar fantastische motorwegen bereiden in het oosten van San Diego richting de kustlijn. Na een lunch stop zullen we trekken richting Los Angeles. Het is met een gemengd gevoel dat we onze motors terugbrengen naar EagleRider’s LAX-locatie met de beelden van Baja nog vers in ons geheugen.
Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van je nieuwe vrienden. We hopen je nog eens te mogen ontmoeten voor een nieuw avontuur op twee wielen.
24 Beoordelingen gebruikers (Bekijk ze allemaal) Voeg een beoordeling toe
Rob Marshall May 8, 2019 11:44 am
Baja Tour April 2019

We had a great tour with Brad & Jerry who were both excellent at their jobs and very knowledgeable.
We also had great weather and good company with the rest of the riders on the tour, even "do you want another beer Rob" Graham with his hands in the beer cooler, who just wanted to get me intoxicated, later realising he was on the lights and handing me the full strength stuff.

Anyway I did a small video of the tour on You Tube which can be seen on the link below.

https://www.youtube.com/watch?v=2YS4Eg8Wph4

Rob & Nicky

0
Kate Tiernan February 20, 2019 08:41 am
My son is doing this trip

My son has prepared for months to do this trip with others. They have pulled out and he still plans to do this alone. Do you have any suggestions for him and reassurances for a worried mother. He leaves March 8 from Portland, OR with plans to travel down the coast to BAJA.
contact: kate@ykwc.com

0
Loading...