EagleRider's - Easy Rider Movie Tour -inspired by the major motion picture

Starting from $3,928
Med reiseleder-tur 15 Dager/14 Netter
Turkart
  • 2589.0 mi = 4142.4 km
  • sommer, vår, høst
  • 55.0 - 105.0°F = 12.8 - 40.6°C

Ingen andre filmer har hatt like stor innvirkning på MC-miljøet som Easy Rider. Da filmen kom ut i 1969, ble hele verden presentert for friheten ved å kjøre motorsykkel i USA. Alle gutter som så filmen, både i 1969 og senere, hadde et ønske om å være «Billy» eller «Wyatt» på «Captain America», om så bare for en dag eller to. Førtitre år senere anses Easy Rider fortsatt for å være den perfekte motorsykkelfilmen, og den er ennå symbolet på drømmen om friheten som ligger i å kjøre på to hjul på åpen vei. Det er med stor glede EagleRider Motorcycle Rental and Tours nå kan tilby alle MC-entusiaster den eksklusive muligheten til å kjøre akkurat den samme ruten som de kjørte i filmen Easy Rider. Vi har samarbeidet med Sony Pictures og eksperter på Easy Rider-filmen, f.eks. Alan «Mr. Zip» Dunn, for å legge opp den mest autentiske ruten ved å følge akkurat den samme veien som «Billy» og «Wyatt» brukte under filmproduksjonen. Easy Rider Movie Tour realiserer drømmen du har villet oppfylle helt siden den første gangen du så filmen. Fra motorveiene i sør-California til de uforsonlige dypene i Death Valley, fra historiske veier langs Route 66 til livsforvandlende jazz og blues i New Orleans. Våre erfarne ledere viser deg ikke bare veiene du aldri vil glemme. Vi viser deg også kulisser fra filmen, forteller historier slik de ble fortalt av personer som arbeidet med filmen, og viser steder der deler av filmen ble spilt inn. Du får muligheten til å kjøre en fantastisk etterligning av «Captain America»- eller «Billy Bike»-sykkelen på turen. Og til slutt kjenner du deg som en Easy Rider selv.

EagleRider's - Easy Rider Movie Tour -inspired by the major motion picture - Reiserute for turen

Velkommen til Los Angeles, the City of Angels. Benytt anledningen til å slappe av ved svømmebassenget og se deg litt om i L.A. før du møter de andre som skal være med på turen klokken 17 i hotellobbyen. Vi tar den første kalde drinken sammen før vi setter kursen mot et av de beste «vannhullene» for å få oss noe å spise og drikke. Den beste måten å bli kjent med de andre som skal være med på turen, er ganske enkelt å bryte brød og kjøle ganen sammen. Wyatt and Billy ville har gjort akkurat det samme.
I dag gjør vi unna mange kilometer, men det går veldig radig med tanke på hva som ligger foran oss. Etter at vi har hentet syklene hos EasyRider i Los Angeles, kjører vi bare en god kilometer mot den internasjonale lufthavnen i Los Angeles. Her filmet de den beryktede narkotikahandelen som finansierte reisen. Herfra vender vi syklene nordover mot den vidstrakte og fryktinngydende dalen Death Valley. I Californias dype daler og ørkenområder i høyden finner du mange hemmeligheter fra Easy Rider, og vi skal få med oss alle. Her startet turen for Billy og Wyatt, og historiene er mange. Flere av bygningene står fortsatt og ser akkurat like ut som i filmen for førti år siden. I kveld koser vi rundt bålet ved hotellet, tar en drink sammen, forteller ville historier og deler gitaren med hverandre under en strålende stjernehimmel. Det er ikke mange ting som kan måle seg med en natt i Death Valley.
Vi starter kjøreturen fra Death Valley i de kjølige morgentimene mot den kjente byen Barstow på Route 66 – samme vei som Billy og Wyatt kjørte i filmen. For de av dere som er interessert i hele Easy Rider-opplevelsen, stopper vi langs en isolert veistrekning foran en velkjent bygning utenfor Ballarat, California. Pausen blir akkurat lang nok til at du kan kikke på klokken en siste gang før du etterlater den for godt i en støvsky i veikanten og drønner videre mot Mojave Desert. Mellom Death Valley og Needles ligger det vidstrakte ørkenområdet Mojave Desert – et av de mest gudsforlatte stedene i verden. Utrolig nok ligger det fortsatt små landsbyer som klamrer seg fast langs Route 66, lenge etter den store Dust Bowl-folkevandringen og den store depresjonen. Vi fortsetter reisen med Wyatt og Captain America langs en av de mest øde strekningene av Route 66 i USA. Denne delen av USA har ikke forandret seg mye siden 1969. Vi kjører forbi forlatte motorhoteller, gamle bensinstasjoner og postkasser langs veien, men ingen hus. I dag befinner du deg i hjerte av Mojave-ørkenen, og du kan neste kjenne Easy Rider bruse i blodet. Frihetsfølelsen skyller over deg som ørkenregn når du suser bortover den lange veien som er så snorrett at det er umulig å se hvor den ender. Vi avslutter dagen med en svømmetur i det varme vannet i Colorado-elven før vi oppsøker litt trøbbel i byen. Under innspillingen av filmen overnattet filmstaben i Needles, og våre EagleRider-historikere forteller historier om litt av det som foregikk bak kamera mens vi spaserer gjennom byen.
Vi forlater Laughlin i morgentimene og krysser den mektige Colorado-elven på Route 66. Her får du med deg den velkjente broen som ble krysset i Easy Rider. Senere kjører vi gjennom den gamle western-byen Oatman i Arizona hvor du fortsatt kan føle sjelene til de gamle gruvearbeiderne og eslene deres. Etter hvert som vi klatrer mot høyden og furutrærne på Sacred Mountains, passerer vi flere steder der filmen ble spilt inn, blant annet der Billy og Wyatt ble nektet rom for natten i begynnelsen av filmen. Pine Breeze Inn ble kjent på grunn av åpningsscenen i filmen, og stedet står fortsatt den dag i dag. Vi stikker innom for å høre noen gode historier og ta bilder før vi reiser inn til Flagstaff. Neonskiltet med «No Vacancy» som eieren av Pine Breeze Inn skrudde på da han fikk øye på Billy og Wyatt, henger fortsatt i en liten bar litt lenger nede i gaten. Her tar vi oss en kald drink før vi kjører videre. I dag kommer du til å få med deg mange skueplasser og innspillingssteder fra Easy Rider, så det skal bli godt å få slengt fra seg kameraet, banke støvet av skoene og skvette litt vann i ansiktet før vi legger ut på gatevandring i Flagstaff i kveld.
Fra Flagstaff kjører vi nordover gjennom navajoenes områder, et vidåpent landskap som gir lange, flotte strekninger på sykkelen. Vi kjører gjennom Wupatki National Monument og besøker indianerruinene der Billy og Wyatt slo seg til for natten i Easy Rider, og vi får også med oss stedet ved Sacred Mountain der de filmet den kjente scenen fra bensinstasjonen. Etter noen få timer glir du mellom de mer enn 300 meter høye majestetiske sandsteinstårnene i Monument Valley. EagleRider har lenge hatt et godt forhold til navajoene, og de tar oss med inn i hjertet av Monument Valley på en privat omvisning med en av deres egne førere. I kveldskumringen sitter vi i skyggen av monumentene og nyter et sprakende bål, opplever navajoenes mystiske musikk og dans og smaker på tradisjonelle «navajo-tacoer». Stedet er fylt av mystikk og det kjennes som om Billy og Wyatts ånd er mer til stede enn noen gang før i kveld.
Vi fortsetter å følge Billy og Wyatt på Easy Rider-turen vår i dag gjennom et av de mest kjente landemerkene i det sørvestlige USA, nemlig hjørnestatene, eller The Four Corners, som de heter her. Du kommer til å stå på et sted som de fleste motorsyklister bare drømmer om å få se. Det kan godt tenkes at du ser litt snodig ut der du står med ett bein i Colorodao, ett i New Mexico, én arm i Utah og den andre i Arizona, men det blir unektelig et flott bilde som vil lokke fram latteren hos familie og venner når du kommer hjem. Senere følger vi sporet av Easy Rider inn i Durango i Colorado, en søvnig by som er kjent for avslappet stemning, fantastisk utstikt og skjenkesteder à la ville vesten.
I dag hviler vi ut og ser oss om i denne særpregede ville vesten-byen. Du har kanskje lyst på en kjøretur langs den kjente million dollar highway, nyte soloppgangen i en luftballong eller leke cowboy for en dag på hesteryggen langs en sti opp en fjellside eller gjennom en canyon.
Kjøreturen fra Durango til Taos kan beskrives med bare ett ord – storslått. Landskapet er overveldende og får deg straks til å føle deg midt under innspillingen av Easy Rider. Taos er en fjelllandsby i New Mexico, rik på indianerhistorie og -kultur og tilfeldigvis åsstedet for flere av de mest minneverdige episodene i Easy Rider. Deler av scenene i hippimiljøet så vel som alle fengselsscenene ble spilt inn her i Taos. Vi får muligheten til å besøke begge disse stedene i løpet av denne flotte dagen.
Det eneste som kan slå kjøreturen fra Farmington til Taos, er kjøreturen fra Taos til Amarillo! Første stopp i dag er Easy Rider-byen Las Vegas i New Mexico. Her spilte de inn scenen fra utsiden av fengselet, og du vil ikke kunne gå glipp av stedet om du så ville. Vi synes dette er et av de flotteste stedene for å ta bilder, og vi støter alltid på en eller annen eldre lokal fyr som bodde her da filmen ble spilt inn, og da vanker det alltid anekdoter om alle sykkelhippiene som oppholdt seg i byen på sekstitallet. Hvis du husker filmen godt, er dette episoden hvor «George», som spilles av Jack Nicholson, tar sin første tørsteslukker for dagen og bryter ut med «Nic Nic Nic...Fut Fut Fut…Indians!» Når vi kommer til Amarillo, må du sørge for at du får deg et glass med Jim Beam og utbringer en skål for gamle D.H. Lawrence. Hvis du har lyst til å være like sprø som filmteamet følte seg da de spilte inn filmen, camper du kanskje ved siden av graven hans i Taos i kveld? Siste høydepunkt for dagen i New Mexico ligger like utenfor byen Coyote. Her filmet de den kjente sekvensen «If you wanna be a bird». I kveld overnatter vi på The Ambassador, som er favoritthotellet vårt i Amarillo i Texas. Våre kjære venner fra The Big Texan Steakhouse henter oss på hotellet i en rekke gamle Cadillac-biler og serverer oss de desidert beste biffene i hele Texas!
Den eneste strekningen hvor det ikke er mulig å følge den faktiske Easy Rider-ruten, ligger mellom New Mexico og Louisiana. Det heter seg at skuespillerne og filmteamet skilte lag og tok seg fram på ulike måter gjennom Texas og Oklahoma til Lousiana hvor de siste klippene ble spilt inn. Alle varianter av historien tyder på at dette skjedde fordi både skuespillere og filmteam trengte sårt til en pause fra Dennis Hopper sin tyranniske arbeidsstil som filmregissør. Ett filmteam hadde allerede sluttet midt under produksjonen fordi Hoppers stil ble oppfattet som aggressiv og pågående, og de tenkte derfor at den beste løsningen for teamet var å komme seg fram på egen hånd til New Orleans. Vår Easy Rider-rute går midt gjennom Texas panhandle og inn i den historiske byen Forth Worth. I kveld slår vi hælene i taket og koser oss i det historiske Stockyards-distriktet.
Mens vi fortsetter avbrekket sammen med skuespillerne og filmteamet fra Easy Rider på vei til New Orleans er det ingen tvil om at vi må få med oss en overnatting i vår yndlingsby i Texas, hovedstaden for levende musikk, Austin. Hotellet ligger midt i musikkdistriktet på 6th Street, og det er dermed mulig å vandre fra bar til bar hele kvelden mens du hører noe av den beste innen levende musikk i landet. Er du musikkelsker, har du antakeligvis ikke lyst til å sette deg på setet og kjøre ut av byen neste morgen. Hvis du ikke er musikkelsker fra før, kommer du til å være det før vi forlater Austin. Det ryktes at Peter Fonda tilbragte et par dager på 6th Street på vei til New Orleans. Han gikk etter sagnet ikke hjem fra to av barene til de stengte. Det sier litt, for på 60-tallet holdt de fleste barene på 6th Street åpent døgnet rundt!
Noen av de mest berømte og minneverdige scenene fra Easy Rider ble tatt opp i bayou-delstaten Louisiana, og i dag starter vi turen østover ut av Texas og inn i hjertet av sørstatene. Dette er en nokså lang kjøredag, men kilometerne flyr av gårde når vi tenker på hva som ligger foran oss. Louisiana, med all sin sørstatssjarme, sumpområder, elver og interessante innbyggere, kommer til å føles som et fremmed land sammenliknet med stedene vi har besøkt så langt. I tillegg til New Orleans er Lake Charles en av våre yndlingsbyer i Louisiana. I kveld skal vi drikke noen lokale brygg, og kanskje til og med prøve litt «moonshine», eller hjemmebrent, hvis elveånden kommer over deg. Lake Charles vekkes til live om kvelden og vil gi oss en prøvesmak på det som kommer. Senere beveger vi oss sammen med Billy og Wyatt mot New Orleans som lokker i det fjerne.
En av grunnene til at Easy Rider ble en så stor hit og en klassiker, var at folk ble sjokkert over den siste scenen når Billy og Wyatt bokstavelig talt blir blåst av veien av to lokale innbyggere med hagle. Denne scenen ble filmet på en landevei like utenfor Krotz Springs i Louisiana. I dag skal vi kjøre på akkurat denne veien og stanse på det nøyaktige sted der scenen ble filmet for å minnes den store effekten Easy Rider og den utrolige sluttscenen hadde på våre opplevelser som motorsykkelførere. Å kjøre på denne veien er en utrolig opplevelse, men å dele denne veien og denne opplevelsen med hverandre er en følelse som bare de av oss som får være med på det noen gang kan forstå. Man kunne aldri forestille seg at to oppdiktede rollefigurer kunne virke så til stede som de gjør her. La følelsen trenge godt inn. Vi avslutter dagen med en kort kjøretur inn til New Orleans... Det stemmer, New Orleans. Er det noe mer å si?
Som du kan forestille deg, ble New Orleans et Mekka for motorsykkelførere etter Easy Rider kom ut i 1969. De berømte scenene i bordellen og på kirkegården var den perfekte blanding av hippi- og stoffkulturen og den nyskapte motorsykkelkulturen som oppstod på slutten av 60-tallet. Billy og Wyatt levde livet på en knivsegg på jakt etter ekte frihet, og New Orleans var den perfekte bakgrunnen for noen av de mest minneverdige scenene fra Easy Rider. Det vi opplever i New Orleans blir kanskje ikke like «psykedelisk», men det blir absolutt like minneverdig. Vi skal besøke akkurat de stedene i New Orleans som du har sett i Easy Rider i årevis. New Orleans er som en levende organisme og blir mer og mer som en del av deg med hver time som går. Du skal ikke være lenge i hjertet av French Quarter for å forstå hvorfor New Orleans spilte en så stor rolle i Easy Rider. I kveld er det crawfish, gumbo og en skikkelig feiring av denne reiseopplevelsen du har delt med de andre «Easy Riders». Vi skal skåle for Billy, Wyatt, George og, selvfølgelig, mannen som satte det hele i gang, avdøde Dennis Hopper.
Gratulerer! Du har opplevd selve drømmen som de fleste fans av Easy Rider aldri kan realisere. Hva er det neste? Route 66? Den ville vesten? Sturgis? Canada til Yellowstone? Det bli ikke lenge til vi skal ut på veien igjen sammen. I mellomtiden - «keep the chrome up Easy Riders» Si fra til oss hvis du vil oppholde deg i New Orleans noen dager til. Vi vil mer enn gjerne ta oss av det for deg.
2 Brukeranmeldelser Legg til anmeldelse
philip sampson July 18, 2019 11:43 am
Easy Rider Tour

I did the tour in September 2015, with Alan Dunn the tour guide, Tim Matlock as the back-up / van driver.
The trip was awesome, from the time I was picked up / introduced to the above named personnel the night before, then in the morning was drove to the bike pick-up at the L.A. Harley centre "Eagle Rider centre" we were given a free motorcycle jacket, our name was on the bikes we had chosen, we had a bike introductory from the hire team, then set off.
The things I seen on the trip where out of this world, I will never forget the friends I made and sights I seen, I would like to think that I made friends for life.
If you have not watched the Film Easy Rider, it will help with the film locations, the first day is the hardest, but you soon get into a rhythm and it is great. Hotels were very good, and a nice breakfast every morning.
Safety is important to all riders, so every morning we where told what to expect / look out for.
The midway break was great, as i'm not American it was nice to see a town and how different it was from my town in England.
The trip came to a end in New Orleans, once again it was nice to have a look around under my own steam so to speak.
I have to say if you are thinking about this trip do it, I did and still talk about it as though it was only yesterday.
I watched the film Easy Rider 13/07/2019 yet again just to remind me of the places we visited, and thought been their seen that :-)
I rode "Captain America" through Flagstaff, you have to be careful as people stop and stare at you while taking photos, they hold the car steering wheel with there Knee :-) and point at you. It was awesome.

0
Harry Erven February 2, 2016 01:31 pm
Trip of a lifetime !

We had an absolutely fantastic time on our Eaglerider "Easy Rider" tour from LA to New Orleans, from 5 Aug to 18 Aug 2015. This was a special occasion for us (my 60th birthday), and we had booked the tour well in advance from Australia.

The check in process at Eaglerider LA was very easy and stress free, and in no time at all we were on our bikes for the ride to NoLA !

A special bonus on the trip was having a replica "Captain America" chopper in the trailer, for anyone on the tour to ride. My ride on "The Captain" through Death Valley was probably the most memorable day of my life. I had been looking at my poster of Easy Rider hanging in the shed for more years than I care to remember.

The whole trip through 8 states was fantastic. We were only a small group (eight of us), so it allowed for tailoring of the tour to suit us (ie visiting Harley shops). Eaglerider even had fantastic summer weather put on for us.

Special thanks to our tour leader Jeremy, and our van driver Chris, who both did remarkable jobs, making sure we were having the best time of our lives, whilst always ensuring our safety on the road.

I have the highest regard for Eaglerider Tours, and would absolutely recommend anyone thinking of touring with them.

+1
Loading...